Чорнило

Сумісні чорнила: що це та як правильно обрати

Ви можете уявити сучасне життя без принтерів? 

Скоріше за все навряд, принаймні на даному етапі розвитку технологій. Так, не виключено, що в майбутньому все буде оцифровано, та люди не знатимуть, що таке паперове меню в ресторані, журнали, блокноти, листівки, надруковані фото чи документи. 

Але це буде колись, зараз же принтер – необхідна річ. Якщо не для дому, так для офісів, поліграфічних і сервісних центрів точно. 

Незалежно від того, багато ви друкуєте чи ні, все одно прийде час, коли ви зіткнетесь з необхідністю заміни чорнил, адже вони мають властивість закінчуватися. А разом з цим виникнуть і питання: які чорнила обрати, треба обов’язково брати оригінальні чи є дешевші альтернативи, чим вони взагалі відрізняються? Відповіді ви знайдете у цій статті. 

Перш за все варто розуміти, що оригінальні чорнила – це не обов’язкова вимога. Ви можете обирати й інші, не менш якісні варіанти. І саме про них піде мова далі. 

Сумісні чорнила – це гідні замінники оригінальним. Вони виробляються за спеціальними формулами з дотриманням усіх стандартів та мають такі ж сертифікати якості. Таким чином ви отримуєте бажаний результат, але за меншу ціну. 

Чорнило для Epson T0734/T0924/T1294/T1304 спеціальне 180 г, пігментне, жовте Barva (E130-538)
Детальніше

Сумісні чорнила для струменевого друку бувають двох типів:

Водорозчинні, тобто на водній основі. Вони добре поєднуються між собою, що забезпечує плавні переходи кольорів та їх натуральне відтворення на папері. Це робить їх вдалим вибором для тих, хто друкує багато фотоконтенту. Але пам’ятайте, що надруковані водорозчинними чорнилами матеріали чутливі до впливу вологи. Слідкуйте, щоб на них не потрапляла вода, та зберігайте в приміщеннях з низьким рівнем вологості. 

Пігментні, виготовлені з використанням найдрібніших частинок пігменту, який не розчиняється у воді. Та, як результат, роздруковані з їх допомогою документи та зображення не бояться впливу вологи та швидко висихають. Але й не мають такого широкого кольорового спектра, як ті, що надруковані водорозчинними чорнилами. 

Зверніть увагу, що ці два типи чорнил не можна змішувати між собою. Тому, якщо Ви переходите з пігментних чорнил на водорозчинні, – необхідно спочатку очистити пристрій від залишків пігменту, щоб запобігти псуванню принтера або неякісному результату друку.

Як підібрати сумісні чорнила саме під свій пристрій для друку?

Знайдіть модель вашого пристрою в налаштуваннях чи інструкції від виробника. 

Уважно ознайомтеся з описом чорнил на сайті чи безпосередньо на флаконі, якщо ви знаходитеся в магазині. Саме там вказується сумісність. Але, якщо маєте сумніви, краще зверніться до менеджера чи продавця по допомогу. 

Пам’ятайте про властивості кожного типу чорнил та обирайте той, який найбільше відповідає вашим потребам. Наприклад, для друку текстових документів краще підійдуть пігментні чорнила, а для зображень – водорозчинні.

Не бійтеся використовувати сумісні чорнила! Якщо вони правильно підібрані та мають відповідні сертифікати та гарантію, якості друку нічого не загрожує. Так само як і справній роботі вашого пристрою. 

Обирайте сумісні чорнила від BARVA – українського виробника, який з 2003 року забезпечує українців якісними матеріалами для струменевого друку за доступною ціною.